USA, American Samoa, Bahamas, Barbados, Bermuda, Brit.Indian Ocean Terr., British Virgin Islands, British West Indies, Caymon Islands, Dominican Republic, GUAM, Haiti, Jamaica,Marshall Isles, N.MARIANA ISLES, PEURTO RICO, Tahiti, Virgin Islands, Western Samoa Belgium (Belgia) Canada (Kanada) UNITET KINGDOM (Wielka Brytania), CHANNEL ISLES, ISLE OF MAN, ISLE OF WRIGHT, SCOTLAND (SZKOCJA), WALES (WALIA) Australia, New Caledonia Netherlands (Holandia) Luxembourg (Luksemburg) Portugal (Portugalia), Cape Verde Greece (Grecja) Ireland (Irlandia) Nothern Ireland (Północna Irlandia) Spain (Hiszpania) South Africa (RPA) New Zealand (Nowa Zelandia) Czech Republic (Czechy) Slovak Republic (Słowacja) Mexico (Meksyk) Philippines (Filipiny)
szukaj
aloes, aloe vera, profilaktyka zdrowia i urody
poniedziałek, 1 września 2014 r.       imieniny obchodzą: Belinda, Idzi
praca producent aktualnosci banery publikacje Jak dołączyć do FLP start
Kategorie
»  Napoje aloesowe (8)
»  Kolekcja Aroma Spa (5)
»  Sonya Skin Care Collection (9)
»  Suplementy diety (28)
»  Higiena na co dzień (18)
»  Pielęgnacja skóry (27)
»  Produkty pszczele (4)
»  Kontrola wagi (6)
» Bezpłatne próbki produktów (0)
» Forever pomysły na prezenty (7)
» Kosmetyki (1)
» Materiały reklamowe (2)
» Próbki i akcesoria dodatkowe (10)
» Touch of Forever (3)
» Vital5 Paks (4)
» Zestawy aloesowe (4)
Logowanie
login:  
hasło:  
Porady
» Pielęgnacja skóry
»  Chwile zadumy, pokazy slajdów
»  Prezentacja kosmetyków
» .
» Aloes na co dzień
» Aloes w prasie
» Aloesowy przewodnik po zdrowiu i urodzie
» Dodatki do żywności
» Dystrybutor
» Dzieci a Aloes
» FAQ
» FLP - Prezentacja firmy
» FOREVER miesięcznik
» Forever pomysły na prezenty
» Jak zarabiać
» Kontrola wagi
» Lista słownikowa
» Maseczki, zabiegi
» Moja historia
» Osiągnięcia
» PETYCJE, PROTESTY
» Pliki do pobrania
» Portret sukcesu
» Portret z aloesem w tle
» Produkt
» Skuteczne ilości
» Tematy aktualne na . . .
» Tematy miesiąca
» Uroda
» Witaminy
» Wywiady
» Zdrowie
» Zwierząta a aloes
Inne

Polska strona FLP

Strona Główna FLP

Strona Międzynarodowej Rady do Spraw Aloesu


TOP-LISTY:

ALOES TOPLISTA


Sklepy online


Wellness


Serwisy medyczne



ZDROWIE i URODA


REKLAMA:

Katalog Stron Kobiecych

Katalog Stron Internetowych
Polecam
» blog Michała
» e-aloes.pl
» aloes-vera.org
» genealogia
» wyprzedaż RTV
» automatyzacja pracy
» You Tube
» Facebook
» Schronisko
ZAMÓWIENIA
ON-LINE
REGULAMIN
            KONTAKT

wielkość tekstu: A |  A |  A



Dodatki do żywności
Dodatki do żywności - lista E


Barwniki i pigmenty
schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - kolor, pochodzenie; dodawany do produktów

E 100 - kurkumina (kurkuma) - żółty, roślinny; przyprawy, koncentraty
E 101 - ryboflawina, laktoflawina, witamina B2 - żółto-pomarańczowy, naturalny lub syntetyczny; przyprawy i wiele innych
E 102 - tartrazyna - cytrynowo-żółty, syntetyczny; napoje w proszku, esencje owocowe, miód sztuczny, musztarda
E 104 - żółcień chinolinowa, Food Yellow 13 - żółty; wyroby cukiernicze
E 110 - żółcień zachodzącego słońca FCF, Food Yellow 3, żółcień pomarańczowa - żółty; marmolady, żele, guma do żucia, powłoki tabletek
E 120 - karmin, Natural Red 4 - czerwony, naturalny; różne
E 122 - azorubina, chromotrop FB - czerwony, syntetyczny; dżemy i marmolady wiśniowe, budynie, lody, polewy
E 123 - amarant, FD&C Red No.2 - czerwony; różne
E 124 - Ponceau 4 R - czerwony; wędzone ryby, cukierki pudrowe
E 127 - erytrozyna, Food Red 14, tetrajodofluoresceina - czerwony, syntetyczny; wiśnie koktailowe, owoce kandyzowane
E 131 - błękit patentowy FCF - niebieski; drażetki
E 132 - indygotyna I - niebieski, naturalny; drażetki, różne
E 133 - błękit brylantynowy FCF 1350, Food Blue 2 - niebieski; różne
E 140 - biophyll, chloresium, darotol, ennds, chlorofil - zielony, roślinny; różne
E 141 - kompleks miedziowy chlorofilu - zielony, roślinny (modyfikowany); groszek konserwowy
E 150 - karmel (częściowo zwęglony cukier) - brunatna; wyroby cukiernicze
E 151 - czerń brylantowa, czerń PN - czarny, syntetyczny; podbarwianie słabych odmian kawioru
E 153 - węgiel drzewny (pigment) - czarny, syntetyczny; wyroby cukiernicze
E 160a - (alfa-,beta-)karoten, prowitamina A - żółty, naturalny; produkty tłuszczowe (np. masło)
E 160b - annato, biksyna, ekstrakt z nasion Bixa orellana L. - żółty, naturalny; margaryna, oleje, sery żółte
E 160c - kapsantyna, kapsorubina (występuje w papryce czerwonej) - czerwony, naturalny; różne
E 160d - likopen, likopina, psi-karoten (występuje w pomidorach) - czerwony, naturalny; różne
E 160e,f - beta-apo-8-karotenal, ester etylowy beta-apo-8-karotenalu - ciemno-czerwona; różne
E 161a - flawoksantyna - żółtawo-czerwony, naturalny; różne
E 161b - luteina - żółty, naturalny; różne
E 161c - kryptoksantyna - naturalny; różne
E 161d - rubiksantyna - czerwony, naturalny; różne
E 162 - czerwień buraczana, betanina (występuje w burakach czerw.) - czerwony, naturalny; przetwory owocowe, namiastka mięsa produkowana z białka soi
E 163 - antocyjany (występują w winogronach i jagodach) - czerwony-różne odcienie, naturalny; napoje, konserwy owocowe, słodycze
E 170 - węglan wapnia (pigment) - biały; pasty do zębów (środek ścierny), kalcpiryna (substancja osłonowa)
E 171 - dwutlenek tytanu (pigment) - biały; guma do żucia, drażetki, pasta do zębów
E 172 - wodorotlenek żelaza (pigment) - brunatny; żadko stosowany: sztuczne osłonki kiełbas
E 173 - glin, aluminium (metaliczne) - metaliczny; dekoracja słodyczy
E 174 - srebro (metaliczne) - srebrny; wyroby cukiernicze
E 175 - złoto (metaliczne) - złoty; w polsce spotykane w likierze Goldwasser
E 180 - pigment rubinowy - czerwony; osłonki woskowe serów twardych


Konserwanty
schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie; dodawany do produktów

E 200 - kwas sorbowy - syntetyczny; sery, margaryny i inne
E 201 - sorbinian sodu - syntetyczny; sery, margaryny i inne
E 202 - sorbinian potasu - syntetyczny; sery, margaryny i inne
E 203 - sorbinian wapnia - syntetyczny; sery, margaryny i inne
E 210 - kwas benzoesowy - syntetyczny; napoje gazowane, majonezy, marynaty, konserwy owocowe i warzwyne, sałatki
E 211 - benzoesan sodu - syntetyczny;
E 212 - benzoesan potasu - syntetyczny;
E 213 - benzoesan wapnia - syntetyczny;
E 214,215 - p-hydroksybenzoesan etylu i pochodne - syntetyczny;
E 216,217 - p-hydroksybenzoesan propylu i pochodne, Propylparaben, Nipasol, Solbrol P - syntetyczny; różne
E 218,219 - p-hydroksybenzoesan metylu i pochodne - syntetyczny; różne
E 220 - dwutlenek siarki - syntetyczny; soki owocowe i koncentraty, wino, suszone owoce
E 221 - siarczan(IV) sodu (siarczyn sodu) - syntetyczny; różne
E 222 - wodorosiarczan(IV) sodu (kwaśny siarczyn sodu) - syntetyczny; różne
E 223 - pirosiarczan(IV) sodu, dwusiarczan(IV) sodu - syntetyczny; różne
E 224 - pirosiarczan(IV) potasu, dwusiarczan(IV) potasu - syntetyczny; różne
E 226 - siarczan(IV) wapnia (siarczyn wapnia) - syntetyczny; różne
E 227 - wodorosiarczan(IV) wapnia (kwaśny siarczyn wapnia) - syntetyczny; różne
E 228 - wodorosiarczan(IV) potasu (kwaśny siarczyn potasu) - syntetyczny; różne
E 230 - 1,1'-difenyl, Bifenyl, Diphenyl - syntetyczny; owoce cytrusowe (zabezpieczenie skórek przed owadami)
E 231 - o-fenylo-fenol, Dowicide - syntetyczny; owoce cytrusowe
E 232 - o-fenylo-fenolan sodu - syntetyczny; owoce cytrusowe
E 233 - Thiabendazol, MK-360, Omnizole, Bovizole, Eprofil, Equizole, Tecto - syntetyczny; owoce cytrusowe
E 234 - niazyna (antybiotyk) - wytwarzany przez Streptococcus lactis; sery topione
E 236 - kwas mrówkowy - syntetyczny; ryby wędzone, surowe soki owocowe
E 237 - mrówczan sodu - syntetyczny; różne
E 238 - mrówczan wapnia - syntetyczny; różne
E 239 - heksametylenotetraamina, urotropina - syntetyczny; różne

E 249 - azotan(III) sodu (azotyn sodu) - syntetyczny; wędliny
E 250 - azotan(III) potasu (azotyn potasu) - syntetyczny; wędliny
E 251 - azotan sodu - syntetyczny; wędliny, sery podpuszczkowe i topione
E 252 - azotan potasu - syntetyczny; wędliny, sery podpuszczkowe i topione

E 260 - kwas octowy - syntetyczny lub fermentacyjny; marynaty: śledzie, grzyby, sałatki...
E 261 - octan potasu - syntetyczny; marynaty: śledzie, grzyby, sałatki...
E 262 - octan sodu - syntetyczny; marynaty: śledzie, grzyby, sałatki...
E 263 - octan wapnia - syntetyczny; marynaty: śledzie, grzyby, sałatki...

Antyutleniacze (antyoksydanty), stabilizatory i inne
schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie, inne funkcje; dodawany do produktów

E 270 - kwas mlekowy - fermentacyjny, konserwant; różne
E 280 - kwas propinowy - syntetyczny lub fermantacyjny, konserwant; różne
E 281 - propinian sodu - syntetyczny, konserwant; różne
E 282 - propinian wapnia - syntetyczny, konserwant; różne
E 283 - propinian potasu - syntetyczny, konserwant; różne
E 290 - dwutlenek węgla ( tlenek węgla(IV) ) - syntetyczny, konserwant; napoje, wody mineralne
E 296 - kwas L-jabłkowy - syntetyczny, konserwant; różne
E 300 - kwas L-askorbinowy, witamina C - syntetyczny, konserwant; różne
E 301 - L-askorbinian sodu - syntetyczny, konserwant; różne
E 302 - L-askorbinian wapnia - syntetyczny, konserwant; różne
E 304 - palmitynian askrobylu (pochodna witaminy C) - syntetyczny; produkty tłuszczowe
E 307-309 - tokoferole, witamina E i pochodne - syntetyczne; różne
E 310 - gallusan propylu - syntetyczny, wzmacnia działanie E 320 i 321; różne
E 311 - gallusan oktylu - syntetyczny, wzmacnia działanie E 320 i 321; różne
E 312 - gallusan dodecylu - syntetyczny, wzmacnia działanie E 320 i 321; różne
E 320 - BHA, butylo-hydroksy-anizol, Antracine 12, Embanox, Nipantiox 1-F - syntetyczny; biszkopty, rosoły w kostkach, orzechy, tłuszcze piekarskie

E 321 - BHT, butylo-hydroksy-toluen, Impruvol - syntetyczny; różne
E 322 - lecytyna - naturalny (głównie z nasion soi), emulgator; różne
E 325 - mleczan sodu - syntetyczny; sery, pieczywo, pasztety
E 326 - mleczan potasu - syntetyczny; sery, pieczywo, pasztety
E 327 - mleczan wapnia - syntetyczny; desery w proszku
E 330 - kwas cytrynowy - odpady poprodukcyjne cukru; różne
E 331(a-c) - cytrynian sodu - jak E 330; różne
E 332(a,b) - cytrynian potasu - jak E 330; różne
E 333 - cytrynian wapnia - jak E 330; różne
E 334 - kwas L-winowy - fermentacyjny; różne
E 335 - winian sodu - fermantacyjny; różne
E 336 - wodorowinian potasu (winian monopotasowy) - fermantacyjny; różne
E 337 - winian sodowo-potasowy - fermantacyjny; sery, przetwory mięsne
E 338 - kwas fosforowy - syntetyczny, regulator kwasowości; napoje
E 339a - diwodoroortofosforan sodu (ortofosforan monosodowy) - syntetyczny, regulator kwasowości; przetwory mięsne, sery
E 339b - wodoroortofosforan sodu (ortofosforan disodowy) - syntetyczny, regulator kwasowości; przetwory mięsne, sery
E 339c - ortofosforan sodu (ortofosforan trisodowy) - syntetyczny, regulator kwasowości; sery topione, różne
E 340a - diwodoroortofosforan potasu (ortofosforan monopotasowe) - syntetyczny, regulator kwasowości; różne
E 340b - wodoroortofosforan potasu (ortofosforan dipotasowy) - syntetyczny, regulator kwasowości; różne
E 340c - ortofosforan potasu (ortofosforan tripotasowy) - syntetyczny, regulator kwasowości; różne
E 341c - ortofosforan wapnia (ortofosforan tripotasowy) - syntetyczny, regulator kwasowości; różne
E 350 - jabłczan sodu - syntetyczny; różne
E 351 - jabłczan potasu - syntetyczny; różne
E 352 - jabłczan wapnia - syntetyczny; różne
E 353 - kwas m-winowy - syntetyczny; różne
E 355 - kwas adypinowy - syntetyczny; różne
E 375 - kwas nikotynowy, witamina PP - syntetyczny; różne
E 381 - cytrynian żelazowo-amonowy - syntetyczny; różne
E 385 - sól sodowo-wapniowa kwasy etylenodiaminatetraoctowego (EDTA) - syntetyczny, utrwalacz barwy; różne

Zagęszczacze
schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie; dodawany do produktów

E 400 - kwas alginowy - naturalny (produkowany z alg); różne
E 401 - alginian sodu - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg); jako substancja klarująca: soki, miody pitne, hydrolizaty białkowe (zupy w proszku), zagęszczacz: lody, desery w proszku, koncentraty napojów i ciast, śmietana UHT
E 402 - alginian potasu - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg); jak E 401
E 403 - alginian amonu - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg); jak E 401
E 404 - alginian wapnia - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg); śmietana UHT
E 405 - alginian propylenowo-glikolowy - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg); sosy typu dressing, majonez niskotłuszczowy
E 406 - Agar, agar-agar, isinglass - naturalny (produkowany z alg); galaretki (zamiast żelatyny), lody, napoje mleczne, margaryna, konserwy mięsne
E 407 - Karagen - naturalny (produkowany z wodorostów); jak E 401, odżywki dla dzieci
E 410 - mączka chleba świętojańskiego, Carob, Carubin, Arobon - wyciąg z nasion Ceratonia siliqua L.; jak E 401
E 412 - guma guar, guaran - wyciąg z nasion Cyamopsis tetragonolubus L.; sałatki, majonezy, lody, zupy
E 413 - tragant (tragakant) - naturalny; różne
E 414 - guma arabska - naturalny; różne
E 415 - ksantan - fermantacyjny; różne
E 420 - sorbitol, syrop sorbitolowy - syntetyczny; lody, ciasta, wyroby cukiernicze trwałe, owoce kandyzowane
E 421 - mannitol - syntetyczny; różne
E 422 - glicerol, 1,2,3-propanotriol, gliceryna - syntetyczny; wyroby cukiernicze
E 432-436 - estry polioksyetylenów sorbitanowych i kwasów tłuszczowych: laurynowego, oleinowego, palmitynowego, mono- i tristearynowego - tłuszcze roślinne modyfikowane; różne
E 440a - pektyna - naturalny; przetwory owocowe
E 440b - pektyna amoniakalna - naturalny (modyfikowany); różne

E 450-452 - fosforany i polifosforany sodu i potasu - syntetyczne; głównie sery topione
E 460 - celuloza - naturalny; różne
E 461 - metyloceluloza - naturalny (modyfikowany); różne
E 464 - hydroksypropylometyloceluloza - naturalny (modyfikowany); różne
E 465 - metyloetyloceluloza - naturalny (modyfikowany); różne
E 466 - sól sodowa karboksymetylocelulozy, CMC - naturalny (modyfikowany); wyroby cukiernicze, zupy w proszku, serki topione, lody
E 469 - kazeinian sodu - naturalny (modyfikowany); napoje mleczne, lody
E 470 - grupa soli sodowych, potasowych i wapniowych kwasów tłuszczowych o podobnych właściwościach - naturalny (modyfikowany), emulgatory; różne
E 471 - grupa mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych o zbliżonych właściwościach - naturalny (modyfikowany), emulgatory; różne
E 472a - E 471 dodatkowo estryfikowane kwasem octowym - naturalny (modyfikowany), emulgatory; różne
E 472b - E 471 dodatkowo estryfikowane kwasem mlekowym - naturalny (modyfikowany), emulgatory; różne
E 472c - E 471 dodatkowo estryfikowane kwasem cytrynowym - naturalny (modyfikowany), emulgatory; różne
E 472d - E 471 dodatkowo estryfikowane kwasem winowym - naturalny (modyfikowany), emulgatory; różne
E 472e - E 471 dodatkowo estryfikowane kwasem acetylo- lub diacetylowinowym - naturalny (modyfikowany), emulgatory; różne

Różne dodatki
schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie, funkcja; dodawany do produktów, uwagi

E 500a - węglan sodu, soda - syntetyczny, regulator kwasowości; różne
E 500b - wodorowęglan sodu (kwaśny węglan sodu), soda oczyszczona - syntetyczny, regulator kwasowości, środek spulchniający; sery, wypieki i inne
E 501a - węglan potasu - syntetyczny, regulator kwasowości; różne
E 501b - wodorowęglan potasu (kwaśny węglan potasu) - syntetyczny, regulator kwasowości, środek spulchniający; różne
E 503a - węglan amonu - syntetyczny, regulator kwasowości, środek spulchniający; różne
E 503b - wodorowęglan amonu (kwaśny węglan amonu) - syntetyczny, regulator kwasowości, środek spulchniający; różne (podczas pieczenia ulatnia się całkowicie)
E 504 - węglan magnezu - syntetyczny, środek spulchniający; różne
E 508 - chlorek potasu - konserwy, wędliny i wyroby garmażeryjne
E 536 - żelazocyjanek potasu - syntetyczny, usuwa jony żelaza; sól kuchenna, wino
E 575-579 - glukoniany - syntetyczny, przeciwdziałają zbrylaniu; sproszkowane produkty żywnościowe
E 620 - kwas L-glutaminowy - syntetyczny, wzmocnienie smaku potraw; przyprawy, koncentraty zup w proszku, konserwy mięsne i inne
E 621 - glutaminian sodu - syntetyczny, wzmocnienie smaku potraw; jak E 620
E 627 - wodzian guanylanu sodu (guanylan sodu) - naturalny, wzmocnienie smaku potraw; jak E 620
E 631 - dwuwodzian inozynianu sodu (inozynian sodu) - naturalny, wzmocnienie smaku potraw; jak E 620
E 635 - mieszanina E 627 i E 631 - naturalny, wzmocnienie smaku potraw; jak E 620
E 900 - dimetylopolisiloksan - syntetyczny, zapobieganie przywieraniu wypieku do formy; ciasta i pieczywo
E 901 - wosk pszczeli - naturalny, powlekanie drażetek cukierniczych

E 951 - Aspartam, Canderel, Nutrasweet - syntetyczny, substancja słodząca, nieodporny na działanie podwyższonej temperatury
E 967 - ksylitol, Kannit, Newtol, Torch, Xyliton, Eutrit - syntetyczny; lody, wyroby cukiernicze


Dodatkowe materiały: brak załączników


Nowości

Forever NutraQ10™ z koenzymem Q10

Cena: 134.14 zł

zobacz więcej »
Promocje
Informacje
» Najczęściej czytane
» Ostatnio dodane
Dla zalogowanych
Zamów produkty
Zamów bezpłatne próbki
Newsletter

Wpisz swój e-mail aby
otrzymywać od nas
informacje o nowościach.

zapisz wypisz




Cennik produktów
Informator o produktach

Certyfikat Międzynarodowej Rady do spraw aloesu IASC
Certyfikat Międzynarodowej Rady do spraw aloesu IASC
Świadectwo Koszerności Produktu
Świadectwo Koszerności Produktu
Islamska Pieczęć Aprobaty
Islamska Pieczęć Aprobaty
Nie testowane na zwierzętach
Nie testowane na zwierzętach

Witamy na stronach sklepu internetowego Aloetech.
Pragniemy przybliżyć Państwu produkty firmy Forever Living Products. Jest to największy na świecie plantator Aloe Vera, a także największy wytwórca i dystrybutor produktów odżywczych i kosmetycznych na bazie aloesu. Aloe Vera to naturalna, bezpieczna roślina, której miąższ może być używany jako bardzo zdrowy produkt odżywczy, regenerujący, oczyszczający i uodparniający organizm.

AloeTech



www.aloetech.pl
biuro@aloetech.pl
tel. +48 692 700 000


(+48) 692 700 000

KONTAKT Gadu-Gadu
4939241
13608178

SKYPE
aloetech-flpp
aloeTech-office

Mój kanał na YouTube

Kanał YouTube Michał Grabarski
Zeskanuj kod
Dodatki do żywności - lista E, Aloe Vera, aloes do picia ułatwia odchudzanie i kontrolę wagi a także poprawia  zdrowie i urodę
Danuta Grabarska i Michał Grabarski - Niezależny dystrybutor, Manager Forever Forever Living Products
projekt i wykonanie: ALPANET - Polskie Systemy Internetowe

Uwaga:

Żadna część tej strony internetowej nie może być kopiowania ani powielana w jakikolwieksposób bez pisemnej zgody jej właściciela. Dopuszczalne jest stosowanie krótkich cytatów zaczerpniętych z tej strony internetowej składających się z nie więcej niż 5 zdań o ile wykorzystujący je - poda stronę http://www.aloetech.pl -jako punkt odniesienia.

Informacje zawarte w serwisie mają charakter edukacyjny, nie konsultacyjny. Teksty zawarte na stronie nie są podstawą do diagnozowania. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości skonsultuj się z lekarzem, który zna tematykę profilaktyki zdrowia.

Zwracamy państwa uwagę na to, że wyroby FLP to środki spożywcze/suplementy diety oraz produkty pielęgnacyjne, przeznaczone dla osób zdrowych, jako element troski o zdrowie i urodę. Promowanie produktów jako pomocnych przy schorzeniach/dolegliwościach stanowi naruszenie "Zasad Działalności FLP Poland", polityki firmy oraz polskiego prawa.

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Mimo wszystko może mieć jednak miejsce niezgodność ze stanem faktycznym. Przed zakupem prosimy upewnić się czy zamówienie w pełni spełnia Twoje oczekiwania. W przypadku wątpliwości zapytaj nas na naszych infoliniach.

Widzisz błąd w opisie? Zgłoś to nam na formularzu kontaktowym.